Sportmassage

Voor een betere doorbloeding en het afvoeren van afvalstoffen.

Omisport Apeldoorn

Sportmassage is zowel voor sporter als niet sporter!

Sportmassage is een stevige massage die meer op de dieper gelegen spieren gericht is. Het doel is de doorbloeding van de spieren te verbeteren en daardoor de afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren. Hierdoor verbetert de conditie van het lichaam en zullen eventuele blessures sneller herstellen.

Sportmassage

Sportmassage is niet alleen bedoeld voor sporters maar ook voor iedereen die wel eens last heeft van bijvoorbeeld een vastzittende nek en/of schouders of gewoon na een drukke werkdag. Sportmassage is eigenlijk veel breder dan het in eerste instantie lijkt. Een belangrijk onderdeel is de massage zelf, maar bijvoorbeeld ook: Onderzoek naar lichaamshouding en bewegingspatronen. Adviseren over omgaan met blessures of andere lichamelijke ongemakken. Opsporen van verhardingen in de spieren. Kortom: een algehele ondersteuning en begeleiding van de sporter en niet-sporter door een professionele sportmasseur.


Uit het oogpunt van de sporter kan het doel van sportmassage drieledig zijn:


  • Preparatief: (voorbereidend) Vóór het leveren van een prestatie moet het lichaam in de ‘prestatiestand’ gebracht worden. Dit doe je door middel van een warming-up. Sportmassage is geen vervanging van een warming-up maar kan er wel een onderdeel van zijn. De spieren moeten onder meer een ‘prikkel’ krijgen en goed worden doorbloed. Naast de fysieke voorbereiding ondergaan sporters tevens sportmassage om zich mentaal voor te bereiden op de te leveren sportprestatie.


  • Preventief: voorkomend bewerkstelligen van een goede doorbloeding waardoor de kans op het ontstaan van een blessure wordt verminderd.


  • Curatief: (genezend) het herstellen van het lichaam na een zware inspanning. Het afvoeren van afvalstoffen (melkzuur). Hierdoor wordt spierpijn verminderd of zelfs voorkomen. De duur van de sportmassage varieert van 30 tot 60 minuten. Deze massage kan gecombineerd worden met één van de andere behandelmethodes.


Veel van mijn cliënten zijn individuele sporters zoals hardlopers, wielrenners, schaatsers, mountainbikers en wandelaars. Veelal maken zij gebruik van een massage tijdens de voorbereiding naar een evenement toe en vaak als nazorg om de spieren weer te laten ontspannen. Ook geschikt voor een beginnende sporter of recreant. Je hoeft geen topsporter te zijn. Iedereen presteert op zijn eigen niveau.

Topsport, preventie en nazorg

De gecombineerde behandeling

De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in diverse soorten massages en behandeltechnieken. Afhankelijk van het voor jou te behalen doel, pas ik de meest geschikte efficiënte technieken en behandelmethoden toe. Vaak is het dan een gecombineerde behandeling. Het makkelijke is dat je dan niet hoeft te kiezen uit de hoeveelheid behandelmethoden. Deze massage kan ook goed gecombineerd worden met een triggerpointmassage of een deel ontspanningsmassage al na gelang de spanning. In overleggen kunnen bepalen wat het beste is voor een zo goed mogelijk resultaat.

Alleen een sportmassage kan natuurlijk ook!

Rust, meer energie ontspannen en relaxen

Meest gekozen is een gecombineerde behandeling op maat!

Een slimme combinatie van behandelingen helpt maximaal om zowel lichaam als geest te laten ontspannen. Wat voor jou het beste is voor een zo goed mogelijk resultaat met de juiste tijd en aandacht!

Sportmassage is goed te combineren met andere technieken!