Vocht afvoerende massage, hormonen in balans

Sportmassage

"Ontdek de Kracht van Sportmassage: Diepe Ontspanning, Optimaal Herstel."

Omisport Apeldoorn

Sportmassage is zowel voor sporter als niet sporter!

Sportmassage is een stevige massage die meer op de dieper gelegen spieren gericht is. Het doel is de doorbloeding van de spieren te verbeteren en daardoor de afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren. Hierdoor verbetert de conditie van het lichaam en zullen eventuele blessures sneller herstellen.

Sportmassage

In mijn praktijk maak ik gebruik van diverse massages en behandelingen, waaronder sportmassage. Hoewel sportmassage vaak wordt geassocieerd met atleten, is het eigenlijk veel breder toepasbaar dan het in eerste instantie lijkt. Het is niet alleen bedoeld voor sporters, maar ook voor iedereen die last heeft van bijvoorbeeld een vastzittende nek en/of schouders of gewoon na een drukke werkdag. Sportmassage omvat niet alleen de massage zelf, maar ook andere aspecten zoals onderzoek naar lichaamshouding en bewegingspatronen, adviseren over omgaan met blessures of andere lichamelijke ongemakken, en het opsporen van verhardingen in de spieren. Kortom: het biedt algehele ondersteuning en begeleiding aan zowel sporters als niet-sporters door een professionele sportmasseur.


Uit het oogpunt van de sporter kan het doel van sportmassage drieledig zijn:

1. Preparatief (voorbereidend): Vóór het leveren van een prestatie moet het lichaam in de ‘prestatiestand’ worden gebracht. Sportmassage is geen vervanging van een warming-up maar kan er wel een onderdeel van zijn. De spieren moeten onder meer een ‘prikkel’ krijgen en goed worden doorbloed. Naast de fysieke voorbereiding ondergaan sporters tevens sportmassage om zich mentaal voor te bereiden op de te leveren sportprestatie.

2. Preventief: Het bewerkstelligen van een goede doorbloeding, waardoor de kans op het ontstaan van een blessure wordt verminderd.

3. Curatief (genezend): Het herstellen van het lichaam na een zware inspanning, inclusief het afvoeren van afvalstoffen (melkzuur). Hierdoor wordt spierpijn verminderd of zelfs voorkomen. De duur van de sportmassage varieert van 30 tot 60 minuten en kan gecombineerd worden met een van de andere behandelmethodes.


Veel van mijn cliënten zijn individuele sporters zoals hardlopers, wielrenners, schaatsers, mountainbikers en wandelaars. Zij maken vaak gebruik van een massage tijdens de voorbereiding naar een evenement toe en als nazorg om de spieren weer te laten ontspannen. Sportmassage is echter niet exclusief voor atleten. Ook mensen met een zittende levensstijl of degenen die last hebben van dagelijkse spanning en stress kunnen profiteren van deze behandeling. Het is een effectieve manier om spanning in nek, schouders en rug te verminderen na een drukke werkdag.


Naast de standaard massage-technieken kan ik specifieke behandelingen aanpassen aan de individuele behoeften van mijn cliënten. Diepe weefselmassage, fricties en effleurages worden toegepast om de spieren voor te bereiden op prestaties, blessures te voorkomen en het herstel te bevorderen. Mijn holistische benadering houdt rekening met zowel de fysieke als mentale aspecten van de cliënt.

Sportmassage gaat verder dan de fysieke voorbereiding; het speelt ook een cruciale rol in de mentale voorbereiding op sportprestaties. Het kan sporters helpen zich te concentreren, stress te verminderen en het zelfvertrouwen te vergroten door middel van de ontspannende effecten van massage.


Laat mij je begeleiden op jouw reis naar een gezonder en evenwichtiger leven. Mijn deskundigheid, ondersteuning en diverse behandelingsopties maken het mogelijk om samen aan jouw welzijn te werken. Of je nu een atleet bent die zich voorbereidt op een wedstrijd of iemand die gewoon wil ontspannen na een drukke dag, sportmassage is voor iedereen toegankelijk en biedt een holistische benadering voor een optimaal welzijn.

Topsport, preventie en nazorg

De gecombineerde behandeling

"De afgelopen jaren heb ik me toegewijd aan diverse massagevormen en behandeltechnieken. Afhankelijk van jouw specifieke doelen pas ik de meest geschikte en efficiënte technieken toe. Vaak resulteert dit in een op maat gemaakte, gecombineerde behandeling. Het voordeel hiervan is dat je niet hoeft te kiezen uit een overvloed aan behandelmethoden. Deze massage kan ook uitstekend samengaan met triggerpoint- of ontspanningsmassages, afhankelijk van jouw behoefte aan ontspanning. Samen kunnen we overleggen en bepalen wat het beste is voor een optimaal resultaat. Natuurlijk is een op zichzelf staande sportmassage ook altijd een uitstekende keuze!"

Rust, meer energie ontspannen en relaxen

"De meest populaire keuze is een op maat gemaakte gecombineerde behandeling!

Een slimme combinatie van behandelingen helpt optimaal om zowel lichaam als geest te laten ontspannen. Ontdek wat voor jou het beste is voor het behalen van het meest effectieve resultaat, met de juiste tijd en aandacht!

Sportmassage laat zich uitstekend combineren met andere technieken!"