Triggerpointmassage

Met de vinger op de juiste plek herken je al snel de pijn!

Veelal bij langdurige chronische klachten

 Meestal zorgen triggerpoints voor afgeleide pijn door het deactiveren van actieve triggerpoints kunnen bepaalde klachten al snel verbetering geven. Deze massage kan in het begin soms wel wat pijnlijk zijn maar geeft over het algemeen snel verlichting!

Het systeem van triggerpointmassage biedt vaak in luttele minuten verlichting. De meeste problemen kunnen in drie tot tien dagen worden geëlimineerd. Zelfs langdurige chronische klachten kunnen in minder dan anderhalve maand aanzienlijk verbetering geven.


Wat zijn triggerpoints?

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen die niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook in de nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. Ze kunnen ontstaan door tal van oorzaken waaronder stress, overbelasting, verwondingen, alcohol of chemische stoffen. Het menselijke lichaam bouwt de triggerpoints dus willekeurig en onwillekeurig op, dit wil dus zeggen dat ieder menselijk lichaam triggerpoints heeft, maar daar niet altijd last van hoeft te hebben. Dit heeft te maken met actieve triggerpoints (pijnpunten), en latente triggerpoints(slapende, dus niet actieve triggerpoints).

Een voorbeeld hiervan is, iemand heeft een latente triggerpoint in zijn of haar nek zitten, en door een kop staart botsing wordt die latente triggerpoint geactiveerd, en kan of gaat een pijn signaal afgeven naar de daarbij behorende pijn gebieden. Door triggerpoint-massage, het uitoefenen van druk op die verkrampte plekjes in de spieren, kan pijn worden verlicht en kunnen functies van verzwakte lichaamsdelen weer verbeteren.

Waarom triggerpoint-therapie?

Regelmatig terugkerende hoofdpijn, maar ook nek  met uitstralingspijn in hoofd -, schouder (met uitstralingspijn in de schoudergordel en arm)- en rugpijn(met uitstralingspijn in been zijn lastige ongemakken. Veel mensen hebben zich erbij neergelegd: ze gaan vroeg naar bed, nemen een warm bad of slikken een pijnstiller. Weinigen weten echter dat deze pijnen kunnen worden veroorzaakt door triggerpoints, hypergevoelige plekjes in het spierweefsel.

Er zijn tegenwoordig veel mensen met onverklaarbare pijnen, (hiermee wordt bedoeld dat deze mensen, pijn hebben die niet verklaard kunnen worden door artsen, neurologen of andere deskundigen). Dit kan dan te maken hebben met actieve triggerpoints, die in een bepaald deel van het lichaam een uitstralingspijn veroorzaken. Een makkelijk voorbeeld hiervan is, iemand heeft pijn in zijn hoofd het uitstralingsgebied .Deze pijn kan veroorzaakt worden door actieve triggerpoints in de schoudergordel of nek. Dit kan dus inhouden, dat de uitstralingspijn niet in het hoofd zelf zit, maar elders.


Hier onder een aantal voorbeelden van triggerpoints en afgeleide pijn

De gecombineerde behandeling

De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in diverse soorten massages en behandeltechnieken. Afhankelijk van het voor jou te behalen doel, pas ik de meest geschikte efficiënte technieken en behandelmethoden toe. Vaak is het dan een gecombineerde behandeling. Het makkelijke is dat je dan niet hoeft te kiezen uit de hoeveelheid behandelmethoden. Ik kies voor jou het beste uit voor een zo goed mogelijk resultaat.

Een triggerpointmassage kan vrij pijnlijk zijn. Een combinatie met zachte en ontspannende technieken is dan minder pijnlijk het voordeel is dat je meer ontspannen blijft tijdens de massage.

Triggerpoint, sport, ontspanningsmassage

Meest gekozen is een gecombineerde behandeling op maat!

Een slimme combinatie van behandelingen helpt maximaal om zowel lichaam als geest te laten ontspannen. Wat voor jou het beste is voor een zo goed mogelijk resultaat met de juiste tijd en aandacht! 


Een triggerpointmassage is goed te combineren met andere technieken!