Emmett techniek en TBT Bowen!

Zacht, simpel en effectief resultaten kunnen vrij direct worden waargenomen.

neuromusculaire ontspanning

Veel cliënten ervaren al tijdens de behandeling pijnvermindering en een toegenomen souplesse.

Snelle ontspanning met zachte technieken ook geschikt voor langdurige klachten.


Veranderingen kunnen vrij direct optreden! Uitermate geschikt voor langdurige klachten! Emmett therapie ook wel de Kameleon techniek genoemd. De behandelaar past zich aan iedere situatie voor wat voor jou op dat moment het belangrijkst is. Deze techniek is vrij nieuw en over gewaaid vanuit Australië het is hier in Nederland nog niet zo bekend. Vele cliënten zijn verbaasd over het snelle resultaat wat vrij direct kan zijn. TBT Bowen is ook een zachte techniek is is geschikt voor jong  en oud. Veelal worden deze technieken toegepast bij langdurige klachten. Heb jij langdurige klachten? of wil je op een zachte manier ontspannen? Dan is dit een goede keus.

De Emmett Techniek is een unieke en zeer effectieve behandelmethode die door de Australiër Ross Emmett is ontwikkeld. In Europa wordt deze techniek steeds vaker toegepast en wint het snel aan populariteit.

Bij de Emmett Techniek wordt een combinatie van directe druk en zachte draaibewegingen gebruikt om specifieke spiergroepen te ontspannen en het lichaam weer in balans te brengen. De resultaten zijn vaak spectaculair en kunnen direct optreden, veel cliënten ervaren al tijdens de behandeling pijnvermindering en een toegenomen souplesse.


neuromusculaire ontspanning


De Emmett behandeling kan op zichzelf staand gebruikt worden, maar is ook goed te combineren met andere behandelingen en of massages. Een Emmett behandeling kan goede resultaten geven.

Je kunt de Emmett techniek vergelijken met een kameleon benadering. Iedere behandeling kan op maat gemaakt worden al naar gelang de spanning. Geen enkele behandeling is hetzelfde. Emmett Techniek wordt voornamelijk gebruikt voor de behandeling van chronische pijn en immobiliteit. De meest voorkomende klachten die door Emmett behandeld worden zijn o.a


 • Rugpijn
 • Migraine en hoofdpijn
 • Whiplash en nekpijn
 • Schouder klachten
 • Spierpijn
 • Reuma
 • Sportblessures
 • Stress en burn-out
 • RSI ook wel "Muisarm" genoemd
 • M.E. (Chronisch Vermoeidheidssyndroom SVS)
 • Fibromyalgie
 • Gewrichtspijn

Een zachte, simpele en effectieve behandelmethode voor een direct resultaat


TBT Bowen Therapie

De toepassing TBT101 bestaat uit een volgorde van zachte rolbewegingen op specifieke lichaamspunten. De aangename Bowen bewegingen worden met duimen of vingers over spieren, pezen, ligamenten en zenuwreceptoren uitgevoerd, apart of in specifieke volgordes. Een korte reactietijd ertussen geeft het lichaam de mogelijkheid om blokkades op te lossen en zich opnieuw uit te balanceren. De reactietijden worden aan het lichaam aangepast, zodat de gegeven informatie verwerkt en gebruikt kan worden.

De gebalanceerde en ontspannende prikkels voor het lichaam werken evengoed ook op de psyche. Vele psychische traumata zetten zich tevens vast in myofascia plekken, blijkt in de praktijk. Deze plekken laten zich uitstekend door TBT behandelen. De daaruit voortkomende diepe ontspanning mobiliseert fasciaverklevingen, ontspant compensatiehoudingen en blokkades en verbetert mobiliteit. De toepassing van TBT geeft een duidelijk waarneembare vermindering van pijn en ongemak, reguleert energieniveaus en bevordert zelfhelend vermogen, wat op het hele lichaam uitwerkt met beduidende verbetering van algemeen totaal welbevinden (dus ook op geest en ziel). De basisontspannings-volgorde brengt het lichaam in evenwicht, terwijl specifieke andere volgordes inwerken op blokkades. Daarmee wordt een combinatie geboden voor het hele lichaam. “Less is more.”  Regelmatige toepassing harmoniseert het lichaam en kan versterkend werken op lichaam, geest, ziel en emoties.

TBT101 kan bij iedereen, van pasgeboren baby tot op hoge leeftijd, worden toegepast om ontspanning te bevorderen, welbevinden te verbeteren en voor vermindering van pijn. Tom Bowen heeft zich tijdens zijn leven gericht op het behandelen van mensen met beperkingen en heeft daarmee verbazingwekkende resultaten bereikt.


De werking van TBT101 

Hoe TBT101 werkt kan op verschillende manieren worden verklaard.
De fascia is een uitgebreide bindweefselstructuur, die door ons lichaam verspreid is en vergeleken kan worden met een tensegrity structuur. Ook via de fascia worden zenuwreceptoren gestimuleerd. Gewrichten worden daarmee ondersteund en gestuurd. De fascia is van groot belang voor onze houding, rechtop, voor de elasticiteit en beweeglijkheid van ons lichaam. Tegelijkertijd is de fascia in zichzelf een groot zintuig, waarin zich ontelbare zenuwreceptoren bevinden. Met het brein erbij zijn dit de regulatiesystemen die noodzakelijk zijn voor overleven. Stimulatie van het centrale zenuwstelsel beïnvloedt de communicatie tussen verschillende lichaamsdelen en spieren, en werkt regulerend op bloedvoorziening en spierspanning, en vele andere processen. De aanraking van punten op de verschillende lichaamsdelen zet ook balancerende acties in gang in de verschillende energiecentra (Chakra’s) en meridianen, zodat ook emotionele blokkades kunnen worden opgelost. De aanraking van punten wordt bewust gevoeld, waarmee wordt herkend dat er sprake is van opbouw van stress en spanning in het lichaam. Daarna wordt het mogelijk om los te laten, en wordt er tevens aanspraak gedaan op het nemen van eigen verantwoordelijkheid voor de eigen gezondheid. De aanrakingen door de therapeut worden met achting en respect voor de cliënt zo toegepast dat de cliënt zich in totale zin (in lichaam, geest en ziel) begeleid voelt, wat bijdraagt aan totale ontspanning en bevordering van welbevinden. Cliënten ervaren dit als een aangename ontspanning, die nog dagen doorwerkt.

Advies: een gecombineerde behandeling op maat!

Een slimme combinatie van behandelingen helpt maximaal om zowel lichaam als geest te laten ontspannen. Wat voor jou het beste is voor een zo goed mogelijk resultaat met de juiste tijd en aandacht!