Healing handoplegging

Reiki universele energie

Reiki universele levensenergie, is een zeer oude methode om levensenergie, Ki te activeren! 

REIKI om de "CHI of KI" te verhogen

Reiki (Rei = universeel, goddelijk, Ki = levensenergie, Chi) is een zeer oude methode om levensenergie, Chi te activeren. Zij werd aan het eind van de 19e eeuw door de Japanse monnik Mikao Usui opnieuw ontdekt. Mikao Usui zocht vele jaren naar de sleutel tot activering van levensenergie en vond die uiteindelijk in gewijde Sanskriet teksten.


Hij ontwikkelde een methode voor de behandeling van zichzelf en anderen om door handoplegging op verschillende lichaamsdelen de Chi te laten stromen. Zo wordt een heilzaam en harmoniserend effect bereikt. De reikibehandeling werkt harmoniserend, ontspannend en revitaliserend en is een eenvoudige en effectieve methode om de energie op te laden.

Door het leggen van de handen op verschillende plaatsen van het lichaam, worden verschillende lichaamsfuncties, organen, klieren en fijnstoffelijke energiecentra chakra's gestimuleerd. Zo wordt een verbetering van het geestelijk en lichamelijk welbevinden bereikt. Het versterkt de creativiteit en verruimt het bewustzijn, waardoor je zekerder in het leven komt te staan.


Reiki geneest niet, maar zet het lichaam aan tot zelfgenezing. Bovendien helpt Reiki bij het loslaten van emotionele problemen en leert je beter luisteren naar je intuïtie. Reiki is geen vervanger van een arts, maar wel een aanvulling hierop. Reiki kan op ieder moment staand, zittend of liggend door het opleggen van de handen op verschillende plekken geactiveerd worden. De energiestroom wordt vaak begeleid door warmte, prikkelingen, vibreren of een koude gevoel, soms door helemaal niets. De reiki energie stroomt daarheen waar hij het meest nodig is.


Bij de behandeling wordt toegezien op een gemakkelijke houding. Bij het liggen wordt voor een aangename temperatuur gezorgd, eventueel word u toegedekt. Hieronder ziet u een aantal handposities zoals deze tijdens de behandeling gebruikt (kunnen) worden. Verder worden ook nog knie-, enkel- en voetposities toegepast.

Gecombineerde behandeling

De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in diverse soorten massages en behandeltechnieken. Afhankelijk van het voor jou te behalen doel, pas ik de meest geschikte efficiënte technieken en behandelmethoden toe. Vaak is het dan een gecombineerde behandeling. Het makkelijke is dat je dan niet hoeft te kiezen uit de hoeveelheid behandelmethoden. Ik kies voor jou het beste uit voor een zo goed mogelijk resultaat.

Handoplegging en energie

Meest gekozen een gecombineerde behandeling op maat!

Een slimme combinatie van behandelingen helpt maximaal om zowel lichaam als geest te laten ontspannen. Wat voor jou het beste is voor een zo goed mogelijk resultaat met de juiste tijd en aandacht! Reiki is goed te combineren met andere energetische behandelingen en of massage. 

Alleen een Reiki behandeling kan natuurlijk ook!