Meer energie

Over Michel Elzinga

Ontdek mijn reis van herstel na blessures

Massagepraktijk en coaching

Even voorstellen,

k ben Michel Elzinga: sporttherapeut, Emmett Advanced Practitioner en masseur.


Mijn ontdekkingsreis naar herstel:

In mijn zoektocht naar herstel na zware blessures en ongemakken ontstond mijn praktijk als een persoonlijke ontdekkingsreis. Na maanden van rust werd mijn klacht alleen maar erger en nam mijn spierkracht af. Het reguliere circuit bood geen oplossing. Gelukkig kwam ik toevallig iemand tegen die bezig was met revalidatietherapie, sportmassage en blessurepreventie. Deze persoon heeft me op een geweldige manier geholpen na een lange weg van herstel.

Mijn herstel begon met onbelaste oefeningen in het water en aquajogging, gevolgd door voorzichtig hardlopen, aanvankelijk slechts korte stukjes van 100 meter. Elke week lag ik op de behandeltafel voor een goed doel, en geleidelijk aan ging het steeds beter. De afstand werd groter, de pijn verdween, en ik combineerde dit later met yoga voor meer ontspanning.

Deze periode van herstel inspireerde me om de opleiding sportmassage te volgen, gevolgd door blessurepreventie en manuele lymfedrainage. Yoga leidde me naar Reiki, waar ik alle niveaus van voltooide. In mijn praktijk begon ik te experimenteren met verschillende benaderingen om pijn te verlichten, zoals triggerpointmassage, wat effectief bleek te zijn voor verkrampte spieren. Tijdens mijn zoektocht naar balans ontdekte ik Dorn-therapie en de Breussmassage, maar er bleef een lichte spanning.

Toen ontdekte ik toevallig Emmett-therapie, wat me verbaasde over de wonderbaarlijke resultaten. Later voegde ik daar TBT101 Bowen aan toe, een prachtige combinatie van technieken. Daarna voltooide ik een paar jaar de Sjamanistische Coach opleiding van Frank Bruining.

Maar het leven nam een wending tijdens een drukke periode in de C-periode, en veel cliënten leidden tot een burn-out. In de langdurige herstelperiode verdiepte ik me in mindset en andere mogelijkheden met betrekking tot het brein. Momenteel ben ik bezig met de opleiding Quantumhypnose, met als doel mezelf verder te helpen. Het is werkelijk wonderbaarlijk.

Ik geloof sterk in de kracht van transformatie, van klacht naar kracht. Er is meer mogelijk dan je denkt. Blijf vertrouwen in het helingsproces.Met warme groet,

Michel Elzinga,