Online cursussen OERsterk

Met de OERsterk Methode creëer je een fit lijf en meer rust in je hoofd. Laat voeding uw medicijn zijn!

Laat voeding uw medicijn zijn

OERsterk ieder mens sterk en gezond!

OERsterk helpt jaarlijks honderdduizenden Nederlanders om gezonder en vitaler te gaan leven. De missie van OERsterk is om in 2022 een miljoen mensen leider van hun gezondheid te maken. Alles wat zij delen is gebaseerd op de wetenschap en praktijkervaring. 


Betrouwbare informatie van een drs. in de Geneeskunde

Tegenwoordig is er veel informatie op internet te vinden, maar niet alle informatie is even betrouwbaar. Richard de Leth heeft Geneeskunde gestudeerd en is zich daarna gaan specialiseren in voeding en leefstijl. In zijn Praktijk voor Integrale Geneeskunde heeft hij in 10 jaar tijd duizenden mensen naar een betere gezondheid mogen begeleiden. In deze online voedingscursussen deelt hij zijn belangrijkste inzichten en praktische adviezen.


Voeding heeft een grote uitwerking op je gezondheid

Echte voeding voedt. Geeft je energie. Verbetert je stoelgang, je nachtrust én je stemming. Als je lekkerder in je vel zit, functioneer je beter. Op alle fronten. Investeren in je voeding, zowel in de juiste kennis als op je bord, betaalt zich dus op veel fronten terug – vooral in je kwaliteit van leven.

Ervaar jij lichamelijke ongemakken als darmklachten, huidklachten, moeheid of stemmingswisselingen? Investeer in kennis over voeding waar jij en je naasten je hele leven van blijven profiteren. Ontdek hoe écht gezonde voeding een verschil van dag en nacht kan maken in hoe je je voelt, hoe je functioneert en hoe je leeft. Hippocrates, de grondlegger van de moderne geneeskunde zei al: ‘Laat voeding uw medicijn zijn’. Wijze woorden… maar we zijn tegenwoordig veel van die wijsheid verloren. In de online cursus Gezond in 4 Weken verbindt Richard de Leth je weer met deze wijsheid.


Hier onder kun je meer informatie vinden over de OERsterk online trainingen zoals.

 • OERsterk " Gezond in 4 weken"
 • OERsterk "De Diabetes Revolutie" Herstel diabetestype 2.
 • OERsterk "De Geheime Vitaliteitsformule"


De online cursus gezond in 4 weken.


Laat voeding uw medicijn zijn

Laat voeding je medicijn zijn! In de cursus "gezond in 4 weken" word je weer verbonden met deze wijsheid.

Deze cursus bestaat uit 4 modules en per week kun je zien wat er aan bod komt.


In week 1: Welke voeding past het beste bij mijn lijf?

Je eet en drinkt iedere dag. Overal om je heen hoor je nieuws over gezonde voeding. Gezond en biologisch staan volop in de aandacht. Maar veel informatie is onjuist. Of laten we zeggen: veel recepten en stromingen gaan vooral over lekker en niet over gezond. Veel over de koppeling van voeding op het lichaam is verloren gegaan. In deze module leer je welke voeding jouw lichaam versterkt.


Week 2: Welke voeding past niet goed bij mijn lijf?

Waarom is het beter om niet iedere dag melk te drinken en brood te eten? Welke 7 voedingskenmerken zijn sinds de landbouw en veeteelt negatief veranderd? Wapen jezelf met kennis zodat je snapt hoe voeding lichaamsfuncties kan verstoren. Hierdoor kunnen mensen de juiste keuzes maken. Na deze module weet je hoe je je gezondheid met mes en vork kunt versterken.


Week 3: De belangrijkste voedingsregels die je nergens leert.

Het is een gemiste kans dat we nergens meer over voeding leren. Voeding heeft zo'n groot effect op mentaal en fysiek functioneren dat je het wel zou moeten leren. Het is net alsof je bij de autodealer een auto koopt en zegt " Kijk maar welke brandstof je in de auto gooit."

In deze module leer je dat er meer is dan alleen je voedingssamenstelling. Waarom kun je af en toe beter iets minder of minder vaak eten? Voeding komt in een breder perspectief, waardoor je gezondere keuzes in de huidige leefomgeving kunt maken.


Week 4: Voeding is niet de heilige graal maar wat dan wel?

Voeding  is geen eiland. De kracht van voeding wordt pas realistisch als je het met andere leefstijl pijlers verbindt, namelijk met beweging, ontspanning en mindset. Het samenspel zorgt namelijk voor vullen of voeden, afbouw en afbraak, gezondheid of klachten. In deze module leer je hoe je meer uit voeding haalt als je je leefstijl in balans brengt en dat maakt je op voedingsgebied je eigen manager.


Deze cursus gaat vooral over doen en met deze cursus van OERsterk word je hiermee geholpen. Je hoeft je bijvoorbeeld geen kopzorgen te maken over wat je gaat eten en wat je daarvoor moet kopen. Je krijgt per week een hapklaar weekmenu met een handig boodschappenlijstje. Je gaat ervaren wat de kracht van gezonde voeding gaat doen. Wel moet je natuurlijk zorgen dat je de boodschappen in huis krijgt. 

De gerechten van OERsterk zijn vooral gebaseerd op het OERsterk voedingspatroon. Ervaar de gezonde balans tussen fruit, noten, vis, gevogelte en veel groenten. 

Met deze kennis kun je je gezondheid beschermen en versterken. Handig is dat je dit in je eigen leven kunt toepassen voor je gezin maar ook als je een eigen praktijk hebt kun je anderen hier verder mee helpen. Deze online voedingscursus is in je eigen tempo te volgen en het is mogelijk om alles rustig na te kijken met leerzame en prikkelende video’s, sheets en readers. Het mooie is dat je met vragenlijsten en checklists ook nog eens je vorderingen kunt bijhouden en zien wat jouw resultaat is. Verder krijg je ook nog praktische tips hoe je gezonde voeding consequent en makkelijk doorvoert in je keuken en je leven. Ook zitten er nog een aantal bonussen bij: verschillende hoofdstukken uit de OERsterk-boeken in PDF-vorm.


Wil jij ook…

 • In vier weken ontdekken wat voeding met en voor je kan doen?
 • Leren hoe je zonder veel moeite goede voeding een logisch onderdeel van je leven maakt?
 • Nieuwe kennis en inzichten tot je nemen op een makkelijke manier, op het moment dat het jou uitkomt, op je tablet, computer of als je wilt zelfs op je mobiele telefoon?

Meld je dan nu aan voor de Voedingscursus Gezond in 4 Weken van Richard de Leth (drs. in de Geneeskunde)!"Herstel diabetes type 2" met de cursus De Diabetes Revolutie.

OERsterk De Diabetes Revolutie.

Online cursus: De Diabetes Revolutie

Deze online cursus is niet alleen voor mensen met diabetes, want diabetes type 2 is het eindstadium van een verstoord proces waar bijna iedere Nederlander in meer of mindere mate last van heeft. Dus of je nu diabetes type 2 hebt óf onderweg bent om het in de toekomst te ontwikkelen – deze cursus kan voor jou zijn! 

De oermens kende geen diabetes type 2. Dat was geen verdienste van de oermens zelf, maar een gevolg van een leefomgeving met natuurlijke voeding, beweging en ontspanning. Waar de oorspronkelijke natuurlijke omgeving het preventieve medicijn was tegen diabetes type 2, is de huidige maatschappij en leefstijl juist de veroorzaker. In deze moderne maatschappij worden we steeds meer bloot gesteld aan chronische stress, inactiviteit en kunstmatige voeding. Een ongezonde leefstijl zorgt voor een toename van insuline in het bloed. Langdurige verhoging van dit hormoon zorgt ervoor dat de cellen juist ongevoeliger worden voor insuline met als gevolg en als laatste halte diabetes type 2.


Herstel diabetes type 2


Waarom dit programma ook voor jou is

De meeste mensen voelen zich niet aangesproken als het over diabetes type 2 gaat. Diabetes type 2 is een medische naam wat afleidt van het werkelijke probleem: insulineongevoeligheid. Dus laten we het over de gevoeligheid van insuline hebben. Een verstoorde gevoeligheid – dus een ongevoeligheid voor het hormoon insuline – geeft een verhoogde kans op ontstekingen en welvaartsziekten. En nu gaat het waarschijnlijk ook over jou. Want: Eet jij dagelijks geraffineerde snel opneembare koolhydraten zoals brood, pasta, rijst, aardappelen, vruchtensappen en frisdranken? Of zit jij meer dan 6 uur per dag? Heb jij chronische stress of ben je altijd vermoeid, prikkelbaar en druk? Of slaap je slecht?

Is het antwoord ‘ja’ op één van bovenstaande vragen, dan is deze cursus ook voor jou! Want jouw insulinegevoeligheid is afgenomen. Signalen kunnen dan zijn (kunnen ook los van elkaar optreden):


 • Moeheid
 • Acne
 • Buikvet (buikomvang meer dan 88 cm bij vrouw of 102 cm bij man)
 • Hoge bloeddruk
 • Concentratieverlies
 • Gewrichtsklachten
 • Libidoverlies
 • Rusteloosheid
 • Mannelijke beharing bij vrouwen
 • Stemmingswisselingen
 • Langzame wondheling
 • Overgewicht
 • Veel plassen
 • Vocht vasthouden (oedeem)
 • Oogklachten
 • Sterke huidpigmentatie (bruin pigment c.q. bruine vlekjes)
 • Erge drang naar zoet, hele dag


Zelfs als je al diabetes type 2 hebt, kun je herstellen!

Je zult niet de eerste zijn die volledig herstelt of medicatie kan afbouwen. Verschillende mensen hebben met behulp van deze online cursus hun diabetes type 2 verholpen en/of hun medicatie (deels) afgebouwd. Zelfs oudere mensen (70+) hebben hun medicatie (insuline) veilig kunnen verminderen (natuurlijk in overleg met hun arts)! Is deze cursus gaat het niet alleen om de juiste kennis. Het gaat vooral om het integreren van deze kennis in jouw eigen leven. Het gaat voornamelijk om het doorbreken van oude routines en het aanleren van nieuwe gewoontes. In deze cursus is het makkelijk voor je gemaakt. OERsterk heeft een concreet maandplan gemaakt met allerlei noodzakelijke informatie en praktische handvatten, zoals handige recepten, boodschappenlijstjes en beweegschema' s en ontspanningsschema 's. Het gaat niet vanzelf, het gaat om het aanpassen van jouw leefstijl!


Verantwoorde adviezen van Richard, die Geneeskunde heeft gestudeerd

Richard heeft Geneeskunde gestudeerd en is zich daarna gaan specialiseren in voeding en leefstijl. In zijn Praktijk voor Integrale Geneeskunde heeft hij in 10 jaar tijd duizenden mensen geholpen bij het verbeteren van hun insulinegevoeligheid. Hij laat je in dit programma zien hoe je in korte tijd concrete stappen zet om jouw hormonen, energie en gezondheid te herstellen.
Ben jij klaar om je insulinegevoeligheid op een veilige manier te verbeteren en daarmee bovenstaande symptomen deels of misschien helemaal te laten verdwijnen? Dan is deze online cursus voor jou!

OERsterk "De Geheime Vitaliteitsformule"

Ik wil ook graag met leefstijl mijn vitaliteit verbeteren.

OERsterk De Geheime Vitaliteitsformule

Deze online training biedt je een helpende hand en een sterke gids naar een beter leven met meer energie, minder stress en meer geluk. 


Meer energie in je lijf?


 • Meer energie in je lijf?
 • Meer innerlijke rust in je hoofd?
 • Meer voldoening in je leven?
 • Meer grip op je leven en je vitaliteit?
 • Ontspannener en minder prikkelbaar zijn?
 • Betere dagen en daarmee een beter leven?
 • Betrouwbare informatie over voeding én leefstijl van iemand die Geneeskunde heeft gestudeerd en zich heeft gespecialiseerd in voeding en leefstijlbegeleiding?

In deze online training leer je van Richard de Leth (drs. Geneeskunde) hoe je met leefstijl de belangrijkste sleutelsystemen kunt verbeteren. Het resultaat is een verbeterde vitaliteit. Ben jij klaar voor een bovengemiddeld leven?

Veel mensen leiden een gemiddeld leven en het gemiddelde leven ziet er niet best uit. Want de gemiddelde mens is een groot deel van zijn of haar leven chronisch ziek of ervaart chronische klachten. Veel mensen zijn vaak moe, prikkelbaar, gestrest en hebben een verminder libido, overgewicht en allerlei pijntjes.

Hierdoor zijn zij niet de beste versie van zichzelf. Ze zijn niet de leukste (denk bijvoorbeeld aan afreageren op partner en kinderen) en kunnen niet alles doen wat ze graag zouden willen doen.

Mogelijk is dit ook bij jou het geval en ben je er klaar mee.
Klaar met een GEMIDDELD leven, maar juist klaar voor een BOVENGEMIDDELD leven.

Deze online training is voor jou als je echt het beste uit je  je leven wilt halen.